Pin it

Top 10 seværdigheder i København

Det vrimler med seværdigheder, og der er en million ting at opleve i Danmarks hovedstad. Med en overflod af muligheder og begrænset tid, kan det være svært at vælge hvad man skal se.

Vi har derfor her samlet en top 10 over de seværdigheder vores gæster oftest besøger, når de skal ud i Kongens København.
Tivoli

Besøg Georg Carstensen gamle forlystelseshave opført i 1843. Haven ligger centralt placeret i København, tæt ved Hovedbanegården og Rådhuspladsen. Haven byder på alt fra forlystelser, til både store og små, et stort og bredt restaurantudbud, teaterforestillinger og mange forskelligartede koncerter.

I den gamle forlystelseshave er der noget for enhver smag, oplev de historiske bygninger, de mange boder og spændende spisersteder i den smukke have.

Særligt om aftenen er det en unik stemning i haven med de mange farvede lys, der skaber en helt særlig atmosfære.

Besøg Tivolis hjemmeside

Tivoli haven i København | Tivoli søen


Segway Tours Copenhagen

Oplev København fra en Segway og få dig en oplevelse udover det sædvanlige. At køre Segway er nemt – alle kan være med (minimum alder 10 år). Efter introduktion og sikker optræning tager jeres Segway guide jer på Segway eventyr i København. Hjelmene har indbyggede højtalere og dermed kan guiden dele ud af de mange sjove, skæve og underholdende historier der at fortælle om København. Fra Nikolaj Plads 34 er der Segway ture hele året, hver dag og hver time. Nikolaj plads er bare 5 min i en taxi fra Copenhagen Island Hotel.

Læs mere om Segway Tours Copenhagen her
Hop on/hop off

Hop-on Hop-off kanalrundfart sejler dagligt rundt i de Københavnske kanaler, med start fra Gl. Strand eller Nyhavn. Her kan man se København fra havnesiden med turguide og opleve byen fra en unik vinkel.

Man kan også benytte busservicen der kører 3 forskellige ruter. Deres Mermaid og Christiania ture starter 5 minutter fra Copenhagen Island og har mere end 25 stop rundt om i hele byen.

Klik her for at læse mere om Hop-on Hop-off bådene
Den lille Havfrue

Ved Langeliniekaj sidder Edvard Eriksens skulptur af Den lille havfrue. De fleste kender H. C. Andersens eventyr om den lille havfrue, der drømme op om at komme op på land for at bliver forenet med den unge smukke prins.  Den 23. august 2013 fyldte Den lille havfrue 100 år. Hun var en gave fra Brygger Carl Jacobsen til Københavns kommune og hun er i dag én af de meste besøgte turistattraktioner i København.

Læs mere om Den Lille Havfrue her
Nyhavn

Nyhavn er fyldt med masse af restauranter, cafeer og værtshuse. Efter en lang dags sightseeing er der ikke noget mere charmerende end at finde et godt bord i solen på én af de utallige restauranter. Fra Nyhavn kan man se Charlottenborg kunstmuseum og H.C. Andersens gamle hus fra hans tid i København hvor han skrev adskillelige af sine eventyr.

Læs mere om Nyhavn her


Christiania

Fristanden Christiania er beliggende på Christianshavn. Christiania blev grundlagt da autonome i 1971 besatte gamle barakker og gjorde det til deres hjem. I dag er Christiania er alternativt samfund der støtter fri hash i en bil fri zone.

Christiania er en blanding af boder, gallerier, madsteder, smuk natur, anderledes bebyggelse.

Vær opmærksom på at der er visse regler, der skal overholdes når du besøger fristanden blandt andet er det ikke tilladte at fotografere, løbe eller tale i mobiltelefon.

Christian er i dag en af Danmarks mest kendte turistattraktioner og bestemt et besøg værd.

Læs mere om fristaden Christiania her


Amalienborg

Amalienborg er den danske regents bopæl. Slottet blev opført i midten af 1700-tallet og ligger tæt på Marmor kirken der blev bygget samtidig med Amalienborg. Besøg dets museum og oplev slottets flotte arkitektur fra gårdpladsen. Hver dag kl. 12 er der vagt skiftet blandt livgarden som går gennem byen fra Rosenborg til Amalienborg.

Læs mere om Amalienborg på Kongehusets hjemmeside

Garder som marchere ind på slotspladsen på Amalienborg


Rosenborg

Rosenborg blev opført af Christian IV i 1606-1607. Oprindeligt var det lysthus for kongen men blev i 1710 fast bolig for kongefamilien, som senere hen flyttede til Amalienborg. I dag er det kunsthistorie museum i centrum af København med stor sammenhængende have. Udforsk den danske kongerække og dets historie på Rosenborgs flotte museum. Livgardens kaserne bor i Rosenborgs barakker og marchere hver dag klokken 12 fra Rosenborg til Amalienborg til vagtskifte.

Læs mere om Rosenborg her


Den Blå Planet

Med 20.000 dyr fordelt på 450 arter er Den Blå Planet et af Skandinaviens største akvarier. Bygningens placering tæt på vandet gør det det til et oplagt sted at besøge både på solerige og regnfulde dage. Tag børnene med og få en sjov og lærerig dag sammen. Billetter kan købes i hotellets reception.

Læs mere på Den Blå Planets hjemmeside
Carlsberg

15 minutter fra hotellet ligger Carlsberg byområde. Dette er et opblomstrende område fyldt med cafeer og kultur oplevelser såsom madmarkeder, kunstudstillinger, danseopvisninger og meget mere. Desuden ligger Carlsberg bryggeri også i dette område hvor Carl Jacobsen bryggede nogle af sine første øl og i dag bliver solgt i hele verden. Udforsk Visit Carlsberg og se hvordan de brygger øllen. Du kan også få lov at smage på den.

Læs mere om de forskellige oplevelser hos Carlsberg