Top 10 seværdigheder i København

Det vrimler med seværdigheder, og der er en million ting at opleve i Danmarks hovedstad. Med en overflod af muligheder og begrænset tid, kan det være svært at vælge hvad man skal se.

Vi har derfor her samlet en top 10 over de seværdigheder vores gæster oftest besøger, når de skal ud i Kongens København.


  • Tivoli Haven
  • Segway Tours Copenhagen
  • Hop on – Hop off kanalrundfart
  • Den Lille Havfrue
  • Nyhavn
  • Fristaden Christiania
  • Amalienborg Slot
  • Rosenborg Slot
  • Den Blå Planet
  • Carlsberg byområde

Tivoli Haven

Vi har udvalgt Tivoli Haven som en af de top 10 seværdigheder, du bør besøge, når du runder København. Københavns Tivoli blev opført i 1843 af iværksætter Georg Carstensen, og er verdens næstældste forlystelsespark. Attraktionen ligger centralt placeret i København, tæt ved Københavns Hovedbanegård og Rådhuspladsen. Tivoli giver dig et bredt udvalg af forlystelser, til både store og små, restauranter, teaterforestillinger og forskelligartede koncerter.

I den gamle forlystelsespark er der oplevelser at hente for enhver smag. Lad de historiske bygninger guide dig og gå på oplevelse blandt de mange boder og spændende spisesteder i den smukke have.

Særligt om aftenen er det en unik stemning i haven med de mange farvede lys, der skaber en helt særlig atmosfære.

Besøg Tivolis hjemmeside


Segway Tours Copenhagen

Den næste attraktion i rækken blandt vores top 10 seværdigheder i København er Segway Tours Copenhagen. Oplev København på en helt unik måde med en tur på Segway gennem byen. Attraktionen på to hjul giver dig blandt andet mulighed for at se Nyhavn, Den Lille Havfrue, Operaen og Amalienborg.

Oplev København fra en Segway og få dig en oplevelse ud over det sædvanlige. At køre Segway er nemt – alle kan være med (minimum 10 år). Efter introduktion og sikker optræning vil jeres guide tage jer på Segway eventyr i København.

Alle turene inkluderer hjelme med indbyggede højtalere, hvor guiden deler ud af de mange sjove, skæve og underholdende historier der er at fortælle om København. Efter turen vil du modtage en gratis souvenir og en lækker forfriskende drink.

Fra Nikolaj Plads 34 er der Segway ture hele året, hver dag og hver time. Nikolaj Plads er bare 5 min i en taxi fra Copenhagen Island Hotel. Du kan også tage turen dertil på gåben. Gå lang Københavns Havn og ind forbi Nyhavn – turen til Nikolaj Plads tager blot 30 minutter.

Besøg Segway Tours hjemmeside


Hop On – Hop Off

Hop On – Hop Off kanalrundfart sejler dagligt rundt i de københavnske kanaler. Du kan hoppe af og på kanalrundfarten ved Gammel Strand, Nyhavn, Refshaleøen, Den Lille Havfrue, Ofelia Plads, Christianshavn og Den Sorte Diamant. Her kan du nyde København til havs med turguide og opleve byen fra en unik vinkel.

Undervejs på turen kan du blandt andet opleve Den Lille Havfrue, Amaliehaven, Operaen og Vor Frelser Kirke.

Du kan også vælge den ultimative sightseeing oplevelse, hvor du kombinerer Hop On – Hop Off kanalrundfart med Hop On – Hop Off Bus og dermed kan opleve København fra både vand- og landsiden.

Kanalrundfarten afgår hver 30. minut, og du kan hoppe på og af båden så meget og ofte du vil.

Besøg hjemmesiden for Hop-on Hop-off bådene


Den Lille Havfrue

 

Den Lille Havfrue er den fjerde ud af vores top 10 anbefalede seværdigheder i København. Den Lille Havfrue fyldte 100 år den 23. august 2013, og er i dag en af de mest besøgte turistattraktioner i København. Ved Langeliniekaj sidder den smukke skulptur, der er udformet af billedhugger Edvard Eriksen. Skulpturen var en gave fra brygger Carl Jacobsen til Københavns Kommune.

Skulpturen er inspireret af H.C. Andersens eventyr om Den Lille Havfrue, der drømmer om at komme op på land for at blive forenet med den unge prins.

Den Lille Havfrue er udført i granit og bronze, men har alligevel formået at miste hovedet to gange og armen en enkelt gang over forskellige episoder med hærværk. Derudover har hun adskillelige gange fået hældt maling ud over sig.

Den Lille Havfrue er et af Københavns varetegn, hvorfor hun hver gang er blevet renset og lappet sammen, så tusindevis af turister hver gang kan lægge vejen forbi Langelinie og få et billede sammen med Den Lille Havfrue.

Læs mere om Den Lille Havfrue


Nyhavn

Den femte attraktion i rækken blandt vores top 10 seværdigheder i København er Nyhavn, som er et havnekvarter, der er kendt for sine skæve, gamle huse i alverdens farver. Havnen er et af byens mest besøgte turistmål.

I år 1671 påbegyndte kong Christian V udgravningen af den kunstige kanal som ”Den Nye Havn”, der i mange år var et af Københavns skumle kvarterer med værtshuse fyldt med sømænd og glædespiger.

I dag danner attraktionen ramme om et pulserende liv fyldt med restauranter, caféer og værtshuse. Den Nye Havn blev senere til Nyhavn, og har blandt andet huset digter og forfatter H.C. Andersen, hvor han blandt andet skrev eventyrene ”Prinsessen på Ærten”, ”Fyrtøjet” og ”Lille Claus og store Claus”.

Læs mere om Nyhavn


Christiania

På Copenhagen Island anbefaler vi som vores sjette af de top 10 seværdigheder i København, at du tager et smut forbi fristaden Christiania, som i dag er en af Danmarks mest kendte turistattraktioner.

Christiania er beliggende på Christianshavn og blev i 1971 grundlagt af autonome, som besatte en række gamle barakker, hvor de bosatte sig og gjorde det til deres hjem.

Fristaden er Danmarks fjerde største attraktion, og er blandt andet kendt for at være et alternativt samfund med et frisindet forhold til hash og bebyggelse som er kreativt og anderledes udformet end, hvad man ellers ser i København. Staden er dog også præget af en omfattende hashhandel, hvilket foregår utilsløret på Pusher Street. Hertil er der også visse regler, som skal overholdes, hvis du besøger Christiania. Det er for eksempel ikke er tilladt at løbe, tale i telefon eller fotografere.

Attraktionen er et lille samfund bestående af omkring 1000 mennesker, der er bosat på Christiania, som årligt besøges af cirka en halv million gæster.

Her på Copenhagen Island mener vi, at Christiania helt bestemt er et besøg værd. Du kan blandt andet snuse rundt i fristadens forskellige boder, gallerier og madsteder.

Læs mere om fristaden Christiania


Amalienborg Slot

I en helt anden boldgade har vi Amalienborg Slot blandt vores top 10 seværdigheder i København. Amalienborg består af fire næsten ens palæer, der indrammer Amalienborg Slotsplads med en rytterstatue af Frederik V, som var grundlæggeren af Amalienborg Slot. Slottet blev opført i midten af 1700-tallet, og fungerer i dag som Dronningens bopæl i vintermånederne.

Oprindeligt blev palæerne bygget som til at huse fire højtstående adelsmænd, men i 1794 bryder Christiansborg Slot i brand, hvor kongefamilien i den forbindelse overtager Amalienborg Slot som residens.

I Christian VIII’s palæ, som er et af de fire palæer, finder du slottets museum, hvor du kan tage på en tidsrejse og opleve monarkiets historie gennem de sidste 150 år.

Derudover kan du på slotspladsen opleve Den Kongelige Livgarde, der hver dag kl. 12:00 gennemfører vagtskifte. Her går livgarden fra Rosenborg til Amalienborg gennem Københavns gader.

Læs mere om Amalienborg på Kongehusets hjemmeside


Rosenborg Slot

Blandt vores top 10 seværdigheder i København har vi også Rosenborg Slot. Det er her Den Kongelige Livgarde bor i barakkerne på Rosenborg, hvor de hver dag kl. 12:00 marcherer fra Rosenborg Slot til Amalienborg Slotsplads.

Slottet blev opført i 1606 af Christian IV, og fungerede oprindeligt som et lysthus for kongen, men blev senere hen kongefamiliens bopæl, inden de senere flyttede til Amalienborg Slot.

I dag er Rosenborg et kunsthistorisk museum, som huser nogle af Danmarks største kulturskatte. Her kan du blandt andet opleve den gamle Riddersal med tronstolene, som bevogtes af de tre fuldvoksne løver af sølv. Derudover kan du gå på oplevelse i slottets tre skattekamre, hvor du kan se de danske kronjuveler og kongekroner.

Attraktionen ligger i Kongens Have, som er Danmarks ældste kongelige have. Det er oplagt at gå en tur i den smukke have, når du besøger Rosenborg Slot.

Læs mere om Rosenborg


Den Blå Planet

Vi anbefaler, som den næstsidste af vores top 10 seværdigheder i København, at du besøger Den Blå Planet. Med 20.000 dyr fordelt på 450 forskellige arter er Den Blå Planet et af Skandinaviens største akvarier. Anlægget er 12.000 m2 stort, og er beliggende i Kastrup på Amager.

Attraktionen har en formidabel udsigt over Øresund, og er beliggende således, at den er omsluttet af havet, hvilket skal give de besøgende gæster en følelse af at være en del af havet.

Den Blå Planet er blandt Danmarks top 10 over mest besøgte attraktioner med over 600.000 besøgende gæster årligt.

Arkitekturen bag Den Blå Planet er inspireret af en hvirvelstrøm, hvor bassiner som omkranser bygningen, er beklædt med aluminiumsplader, som skal ligne fiskeskæl.

På den Blå Planet er der noget for en hver smag – tag dit barn under armen og få en sjov og lærerig dag sammen i et af Skandinaviens største akvarier!

Læs mere på Den Blå Planets hjemmeside


Visit Carlsberg

Den tiende og sidste af vores top 10 seværdigheder i København, som vi anbefaler, du besøger, er Carlsberg byområde. Det er et opblomstrende område fyldt med caféer og kulturoplevelser såsom danseopvisninger, madmarkeder, kunstudstillinger og meget mere.

Derudover kan du også tage et smut ind forbi Carlsberg bryggeri, hvor du har mulighed for at høre om Carlsbergs historie, ingredienser, bryggeprocesser og så får du selvfølgelig mulighed for at smage forskellige typer af øl fra Jacobsen. Det var netop på Carlsberg bryggeri, hvor Carl Jacobsen bryggede nogle af sine første øl, som i dag bliver solgt i hele verden.

Derudover kan du tage på tur med Carlsbergs firbenede ambassadører i form af en hyggelig hestevognstur gennem Carlsberg Byen. På turen vil du opleve de ikoniske bygninger, som i over 100 år har formet Carlsberg Byen.

Besøg Visit Carlsbergs hjemmeside


Få op til 10% rabat som STAY&SAVE medlem. Læs mere om alle fordelene