Kunst og kultur i København

Af Anne-Grethe


Glyptoteket

Få en smuk og unik oplevelse ved at besøge et af byens flotte kunstmuseer. Vi kan anbefale Glyptoteket, hvor skatte fra bl.a. Grækenland, Mesopotamien og ikke mindst Ægypten stråler om kap med hinanden. Derudover er der en flot samling af fransk og dansk kunst. Man kan slappe af og hvile benene i palmeoasen i stueetagen og i caféen købe drikkevarer og mindre retter.


SMK (Statens Museum for Kunst)

Kan man ikke få nok af kunst, er SMK (Statens Museum for Kunst) et must. Her bliver man også blæst omkuld af de smukkeste samlinger af billedkunst af både danske og udenlandske kunstnere. Hvem kan undgå at lade sig fortrylle af Matisses farver, Krøyers genialitet eller Cornelius Gijsbrechts formidable brevvægge. 


Christiansborg

Tag turen forbi Christiansborg, hvor der ved Det Kgl. Bibliotek findes en dejlig oase med springvand og gamle træer. Her er så stille, at man slet ikke tror, at man befinder sig i indre by. Vil man forkæle sig selv, skal man tage op i Tårnet på Christiansborg, hvor man bl.a. kan få fine små konditorkager og samtidig nyde byens bedste udsigt. 


Holmen

Vi kan desuden anbefale en tur til Holmen, som tidligere var en base for den danske flåde, og hvor mange af de gamle, smukke bygninger stadig kan nydes. Området er idyllisk, og den maritime stemning er smukt bevaret. 


Få op til 10% rabat som STAY&SAVE medlem. Læs mere om alle fordelene