Dragør: Havn, museum og spisesteder

Af Anna

Dragør er en lille havneby, som ligger på øen Amager lige ud for København – ca. 15 km fra Copenhagen Island.

Dragør er kendt for den gamle bydel, sit levende og aktive havnemiljø med fiskerbåde og fritidssejlere, Hollænderbyen og de mange skønne naturområder langs Amagers kyst.

Den Gamle By

Den Gamle By i Dragør er et charmerende område bestående af små gule huse med stråtag. Det er en af Danmarks bedst bevarede byer fra 1700-tallet. Den Gamle By ligger lige ned til Dragør Havn, hvor du kan finde små, hyggelige restauranter og caféer.

På havnen finder du også Dragør Røgeri. De har kun åbent i sommerhalvåret, hvor de til gengæld åbner op for deres udendørs terrasse. Her kan du sidde og kigge ud over vandet til Sverige og nyde godt af deres mange lækkerier.

Om sommeren er der desuden et væld af aktiviteter på havnen. Du kan eksempelvis deltage i havnefesten i august måned. Det er et festligt, folkeligt og fornøjeligt arrangement med musik, sang, mad, tivoli med mere.

Dragør Museum

Dragør Museum ligger midt på Dragør Havn i det gamle rådhus og tidligere pakhus. Skibsmodeller, navigationsudstyr, malerier og interiører beretter om Dragørs historie gennem tiden.

Amagermuseet

Amagermuseet er lokalmuseum for øen Amager med særlig vægt på amagerbrugets historie. Museet har til huse i to fredede gårde i St. Magleby. Her kan du opleve Amager præcis som i 17-1800-tallet. Alle er klædt i folkedragter, og der foregår en masse spændende aktiviteter såsom at kværne smør som i gamle dage. Det er helt klart et besøg værd, hvis I skulle vælge at lægge vejen forbi Dragør.

Søvang

Søvang er en del af Dragør, som ligger ca. 2 km fra Den Gamle By. Det er et gammelt sommerhusområde, men med tiden er det blevet et af de mest eftertragtede steder at bo på Amager. Store flotte huse skyder op i denne lille del af Dragør. Men går du tur langs stranden, vil du også se små charmerende huse imellem.

Søvang er desuden kendt for at have Danmarks længste private badebro, som beboerne selv sætter op og tager ned hver sommer.

Skov og Kongelundsfortet

Kongelundsskoven grænser op til Søvang. Det er en meget stor og smuk skov. Her kan man gå lange ture i fred og ro og bare nyde den danske natur – både sommer og vinter.

Gemt i denne smukke skov ligger også Kongelundsfortet. Her er det ideelt at tage børnene med, hvor de kan løbe frit omkring og lege på det store område med militære forhindringsbaner.

Få op til 10% rabat som STAY&SAVE medlem. Læs mere om alle fordelene