| Photo by: Ty Stange | Source: VisitCopenhagen

Seværdigheder udenfor København

10 must-sees, der lokker dig ud af storbyen

Danmark er fyldt med kulturelle oplevelser, også uden for København. Men med de mange muligheder kan det være svært at vælge, hvad man skal sætte tid af til at opleve.

Vi har derfor her samlet en top 10 over de seværdigheder, vores gæster oftest besøger, når de skal ud af byen. Dem kan du læse mere om her på siden eller downloade vores pdf. 

 • Kronborg Slot
 • Skovtårnet – Camp Adventure
 • M7S Museet for Søfart
 • Frederiksborg Slot
 • Louisiana
 • Karen Blixen Museet
 • Frilands museet
 • Vikingskibs museet
 • Roskilde Domkirke
 • ARKEN
 • Kronborg Slot

  Kronborg 2 C, 3000 Helsingør
  www.kongeligeslotte.dk

  Her kan du træde dér, hvor konger og dronninger, berømte skuespillere og en sovende sagnhelt i de dunkle kasematter har været med til at skrive danmarkshistorie.

  Slottet er særligt verdenskendt fra skuespillet ‘Hamlet’, skrevet af William Shakespeare, hvorfor Kronborg også bliver kaldt ‘Hamlets Slot’.

  Om sommeren kan du opleve Hamlet Live, hvor du kan gå rundt på slottet, mens Hamlet-skuespillet bliver nærværende med en blanding af korte teaterscener og interaktivt teater. I august måned er der Shakespeare Festival, hvor du også kan se internationale forestillinger på slottet.

  Skovtårnet – Camp Adventure

  Denderupvej 19, 4690 Haslev
  www.campadventure.dk

  Det 45 meter høje Skovtårn, beliggende i en af Gisselfeld Klosters skove, byder på 360 graders vue ud over den smukke sydsjællandske natur. Tårnet er opført i cortenstål og lokalt egetræ.

  Turen gennem bøgeskoven, op i Skovtårnet og tilbage, er 3,2 km lang, og varer ca. 2 timer. Camp Adventures unikke Skovtårn er tegnet af EFFEKT arkitekter med hensyntagen til den smukke Sydsjællandske natur, der danner ramme for oplevelsen.

  Amerikanske TIME Magazine har Skovtårnet på deres 2019-liste over verdens ”World’s Greatest Places”.

  M/S Museet for Søfart

  Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør
  www.mfs.dk

  Vil du have en maritim og underjordisk kulturoplevelse, som får dig til at visualisere tapre søhelte, der stiger i taktfaste ryk mod mastens top? M/S Museet for Søfart, som er tegnet af Bjarke Ingels Group, ligger i en velbevaret og glasindrammet tørdok under jorden, der byder masser af lys indenfor.

  Her kan du cirkulere rundt blandt gamle skibe, film, lydbilleder og baggrundsmusik, der fortæller om Danmark og dets status som en af verdens førende søfartsnationer siden 1600-tallet.

  Frederiksborg Slot

  Frederiksborg Slot 10, 3400 Hillerød
  www.dnm.dk

  Frederiksborg Slot byder på kulturoplevelser både bag og udenfor de historiske renæssancemure. Slottet rummer Det Nationalhistoriske Museum, der fortæller 500 år gamle historier om Danmarks kulturarv gennem portrætter, malerier, møbler og kunstindustri.

  Tag en sejltur i Slotssøen eller bevæg jer ud på en spadsereturi den smukke slotshave.

  Frederiksborg Slot blev bygget af Christian IV i starten af 1600-tallet som et udtrykfor hans magtfulde position i det Nordeuropæiske monarki. Slottet giver dig derfor et indblik i, hvordande royale levede i 1600-tallet.

  Louisiana Museum of Modern Art

  Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk
  www.louisiana.dk

  Har du lyst til at lade dig opsluge i et kunstnerisk univers af moderne værker og sanseindtryk?

  På Louisiana tager kunsten ikke ’kun’ form som malerier og skulpturer, men også i arkitektur og landskab. Derfor kan du glæde dig til både traditionelle, virtuelle og livagtige udstillinger samt illusionistiske rum af farver, lys og spejle.

  Udenfor kan du bevæge dig rundt på labyrintiske stier i Skulpturparken eller nyde Øresunds havbrise i ansigtet. Også børn kan stille deres kunstneriske nysgerrighed og udfolde sig kreativt i Louisianas tre-etagers børnehus.

  Karen Blixen Museet

  Rungsted Strandvej 111, 2960 Rungsted Kyst
  www.blixen.dk

  Har du lyst til at opleve det kunsterhjem, hvor Karen Blixen blev født, skrev sine verdenskendte fortællinger og boede indtil sin død i 1962?

  På Karen Blixen Museet kan du komme tæt på den berømte forfatters liv og se mange af de originale møbler, som hun tog med hjem fra sin farm i Afrika.

  Du kan også få en fredfyldt naturoplevelse i museets fuglereservat, hvor du kan høre fuglekvidder fra 40 fuglearter og besøge Karen Blixens gravsted.

  Frilandsmuseet

  Kongevejen 100, 2800 Kongens Lyngby
  www.natmus.dk

  På Frilandsmuseet kan du rejse 350 år tilbage i tiden og få et indblik i det landbrugsliv, der har været med til at bygge Danmark.

  Du kan male dit eget mel, skære flintesten eller brygge brændevin. Eller du kan vandre rundt i fredfyldte omgivelser og opleve mere end 50 originale stråtækte huse, bindingsværk og møller. Museet sætter kolorit på den autentiske oplevelse med dyr, kornmarker, frugthaver og frivillige, der trækker i bondske klæder og bor på museet i løbet af sommeren.

  Vikingskibsmuseet

  Vindeboder 12, 4000 Roskilde
  www.vikingeskibsmuseet.dk

  På Vikingeskibsmuseet kan du og børnene få en fælles oplevelse, der vækker sanser og minder – og får jer til at tænke på mjød-drikkende søfarere, farefulde verdenstogter og brusende bølger.

  I får en sjælden mulighed for at gå på opdagelse blandt fem originale vikingeskibe, kulturhistorie og maritime håndværk

  Fra den 1. maj til 30. september kan I tilmed hejsesejlet og gribe årerne, inden I sætter kursen og bevæger jer ud på Roskilde Fjord i en håndbygget og sikker vikingebåd.

  Roskilde Domkirke

  Domkirkepladsen 3, 4000 Roskilde
  www.roskildedomkirke.dk

  Besøger du Roskilde Domkirke, kommer du helt tæt på bygningskunst, som fortæller mere end 1000 år gamle historier. For katedralen har været kongefamiliens gravkirke gennem århundreder, hvilket, udover den majestætiske størrelse og teglstensarkitektur, gør bygningen til et af de ældste og mest bevaringsværdige symboler på Danmarkshistorien.

  I kirken kan du tage med på en rundvisning og lade dig fascinere af kalkmalerier, kunstneriske detaljer, høje hvælvinger og det historiske Raphaëlis-orgel.

  ARKEN

  Skovvej 100, 2635 Ishøj
  www.arken.dk

  Besøger du kunstmuseet ARKEN, sætter du dine fødder i en arkitektonisk bygning, der har været med til at sætte Ishøj på Danmarks kulturelle landkort.

  Den spidse stævn og spejlingen i vandoverfladen får museet til at syne som et strandet skib. Og den maritime oplevelse fortsætter indenfor, da du kan cirkulere rundt blandt 400 kunstværker i rammer, der leder tankerne over på skroget i et skib. Museet byder på dansk, nordisk og international samtidskunst fra både spirende og etablerede kunstnere.

  Få op til 10% rabat som STAY&SAVE medlem. Læs mere om alle fordelene